Bjorli stasjon

Fakta om
eiendommen

Beliggenhet

Kontakt

Kundesenteret

Driftsrelaterte spørsmål

Bjorli stasjon ligger i Lesja kommune i Oppland fylke. Bjorli er et lite turiststed, ikke langt fra fylkesgrensen mot Møre og Romsdal. Stedet ligger ved europavei 136. På Bjorli er det flere hoteller og pensjonater, og stedet har turisttrafikk hele året.

Om vinteren gir stabile snøforhold Bjorli en lang skisesong. Bjorli skisenter har 11 nedfarter og 6 heiser som strekker seg opp til 1250 meter over havet. For langrenn har Bjorli et løypenett på 81 kilometer med preparerte løyper. Den mest populære langrenns løypa er Rånåkollen-rundt, en løype som er 15 kilometer lang med start like ved Bjorli stasjon. 2 kilometer av løypa er lysløype, denne har adkomst fra veien mot Bjorli flyplass, og har anlegg for produksjon av kunstsnø.

På Bjorli stasjon ble det bygget en stor jernbanerestaurant mellom 1925 og 1927 med plass til 700 spisegjester. Den var hovedsakelig beregnet på turister som kom med turistskip til Åndalsnes, og som ble fraktet videre til Bjorli med tog gjennom den vakre Romsdalen. På restauranten fikk de servert bl.a. laks og jordbær, sjokoladekake og fyrstekake. Restauranten ble truffet av en bombe i april 1940 og brant ned. Den ble aldri bygget opp igjen.

Bjorli er endestasjon for turisttoget som går mellom Åndalsnes og Bjorli. Stajonen vurderes vernet.

Det står også en garaje på stasjonsområdet:

 

 Bjorli uthus og garasjeBjorli uthus og garasjeBjorli uthus og garasjeBjorli uthus og garasje