Heimdal stasjon

Fakta om
eiendommen

Beliggenhet

Kontakt

Kundesenteret

Driftsrelaterte spørsmål

Heimdal stasjon er en ubemannet jernbanestasjon, og er stoppested for lokaltog (Trønderbanen) samt regiontog (Dovrebanen, Rørosbanen) med forbindelser til Værnes og Steinkjer. Den er også endestasjon for Nabotåget til Östersund samt et viktig knutepunkt for busstrafikken mot sør og vest.

11. mars 2020 åpnet det nye stasjonsbygget som gir de reisende et enda bedre servicetilbud. Her er det et hyggelig venterom som skal ivareta alle reisende, uavhengig av om man reiser med buss, taxi eller tog. Man får god reiseinformasjon og mulighet for å kjøpe billett via automat. Sykkelhotellet ivaretar trygg innendørs parkering. Stasjonscafeen gir gode muligheter for å innta en matbit mens man venter. Når været tillater det, er det uteservering.

Opprinnelig hadde stasjonen en liten bygning for mellomstasjoner tegnet av G. A. Bull. Den gamle stasjonsbygningen er fra 1960 og ble tegnet ved NSBs arkitektkontor. Den har senere blitt bygget om, og på plattformen mellom sporene er det leskur i glass med benker.

Deler av gamle Heimdal stasjon blir i dag leid ut til Smartreiser AS, som driver reisebyråvirksomhet.

Flere bilder av stasjonen