Lillestrøm stasjon

Fakta om
eiendommen

Beliggenhet

Kontakt

Kundesenteret

Driftsrelaterte spørsmål

Den opprinnelige stasjonsbygningen ved Lillestrøm stasjon ble åpnet 1. september 1854. Stasjonen ble flyttet i 1863 i forbindelse med byggingen av Kongsvingerbanen. Lillestrøm stasjon ligger sentralt i Lillestrøm. Stasjonen er sentral for lokaltog og Inter City med svært hyppige avganger. Dette er eneste stopp for Flytoget mellom Oslo og Gardermoen. Kort reisetid med toget til Oslo sentrum og Oslo lufthavn Gardermoen. Lillestrøm bussterminal ligger vegg i vegg med stasjonen. Stasjonen ble utbygget i forbindelse med åpningen av Gardermobanen og fikk Statens byggeskikkpris i den forbindelse. Det er gangavstand til Norges Varemesse. Det bygges nytt hotell på nabotomten ved søndre inngang.

Bane NOR Eiendom eier også «Musikkskolebygget» som ligger vegg i vegg med stasjonen, samt den gamle lokomotivstallen samt parkeringshuset i Stillverksveien.

Flere bilder av stasjonen

To sykkelhotell

Det er to sykkelhotell ved stasjonen. Sykkelhotellene er tilgjengelig hele døgnet, og har henholdsvis plass til 394 og 412 sykler. Elsykler har 14 plasser med egen lademulighet i sykkelhotellet som ligger mellom stasjonen og bussterminalen.

Lillestrøm sykkelhotell sør ble tildelt Skedsmo kommunes Arkitektur og byutviklingspris 2017

Flere bilder av sykkelhotellene