Voss - konferansehotell

Rett ved Voss stasjon har vi ferdigstilt et nytt og moderne konferansehotell. Det ble åpnet i januar 2020.

Fakta om
prosjektet

Hotellets hjemmeside

Fremdrift

Byggestart i 2018.

Ferdigstilt 1. kvartal 2020.

Kontakt

Connie Nyhaven

Seksjonsleder, Plan

Trond Rusten

Prosjektdirektør, Knutepunkt

Kart

map

I samarbeid med Odfjell Eiendom i Bergen har vi bygget et nytt og moderne konferansehotell på Voss stasjon. Hotellet som er på 12 000 kvadratmeter, har 215 rom og en stor konferanseavdeling med en storsal som rommer 450 personer. I tillegg er det mange mindre saler og møterom, restaurant, bar, servering ute på terrassen, treningsrom og skistall. Arkitekturen gir assosiasjoner til tradisjonell byggeskikk. Hotellet er brutt opp i tre selvstendige bygningskropper som bindes sammen med glassoverbygde broer.

Sommeren 2019 ferdigstilte Voss Gondol sin nye gondolbane. Sammen med det nye hotellet, det nye terminalbygget, ny næringsbebyggelse og ny bussterminal, vil gondolbanen bidra til å markere Voss som knutepunkt og reiselivsdestinasjon på Bergensbanen. Hotellet åpnet i januar 2020 og drives av Scandic Hotels.

3. mai 2018 ble det offentliggjort at det nye konferansehotellet skal drives av Scandic.

- Vi valgte Scandic Hotels til å drive vårt nye konferansehotell på Voss fordi de leverte det klart beste tilbudet. Scandic Hotels satser sterkt både på vestlands- og fritidsmarkedet, og har et konsept som passer perfekt for det nye hotellet. Vi er meget fornøyd med avtalen og vet at hotellet er i de beste hender, sier administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom og daglig leder Tore Odfjell i Odfjell Eiendom.

Klikk her for å lese artikkel fra bygg.no

Klikk her for å gå til hotellets hjemmeside