Til minne om Tor Saghaug

Vår enestående kollega, Tor Saghaug, gikk bort 12. oktober 2018. Han ble 64 år.

Tor Saghaug

Tor vokste opp i Slåstad i Sør-Odal og flyttet til Oslo i tenårene. Han studerte ved NTH og var ferdig sivilingeniør i 1980.

Til ROM Eiendom kom Tor i 2005. Før det hadde han bla. jobbet i Rådgivende Ingeniørers forening, Gardermobanen, Jernbaneverket, Noteby og PTL. Med sin bakgrunn og personlighet passet han perfekt som prosjektdirektør i ROM Eiendom og senere Bane NOR Eiendom.

Tor var lett å like. Han var jordnær, ujålete, imøtekommende og uredd. Hans positive og empatiske holdning gjorde ham til en høyt verdsatt kollega. Han var en utpreget lagspiller og knyttet sterke bånd både til interne og eksterne samarbeidspartnere.

Tor Saghaug

Med sin solide fagkunnskap, grundighet, utholdenhet, imøtekommenhet og et brennende engasjement lyktes Tor meget godt i sitt arbeid. Enten det handlet om byutvikling på Jessheim, utvikling av Oslo S eller boligutvikling på Vikersund, evnet han å forene ulike interesser og skape et klima der partene klarte å finne felles løsninger.

Tor fikk kjenne på mange av livets prøvelser og mestret det på en enestående måte. I 2011 fikk han kreft, men kjempet seg gjennom sykdom og tilbakefall med ukuelig optimisme og pågangsmot. Selv i tøffe perioder med harde behandlinger beholdt han livsmot og arbeidsglede. «Jeg vil heller jobbe enn å ligge på sykehuset og se opp i takplatene», sa han.

Tor var en utpreget familiemann med stor kjærlighet til sin Karin og sønnene Jonatan og Mattis med familier. Han var en omsorgsfull farfar og ivaretok barnebarna på en enestående måte, spesielt etter at Jonatan døde for noen år siden. Også her viste han hvor sterk og bunnsolid han var.

Til slutt måtte Tor dessverre gi tapt for kreften. Vi har mistet en kjær kollega og vil savne ham dypt. Samtidig er vi takknemlig for alt han ga oss. Våre varmeste tanker går til Karin og familien som har mistet sin bauta.

Petter Eiken

Morten Austestad

Per Atle Tufte

Ellen Haug