Bellevue Brygge, Fredrikstad

Leiligheter med sol og utsikt til alle, med god beliggenhet langs Glomma og gangavstand både til Fredrikstad stasjon, sentrum og fergeleie over til gamlebyen. De første 116 leiligheter er ferdigstilt. Hele prosjektet omfatter cirka 400 leiligheter.

Glomma renner gjennom Fredrikstad. Prosjektet ligger sentralt.

Bellevue Brygge ligger i Fredrikstad, rett ved Glomma

Fakta om prosjektet

  • Ferdigstilt:

    2020

  • Prosjekttype:

    Bolig

  • Arkitekt:

    LOF Arkitekter, Grindaker

Om eiendommen

Boligprosjektet Bellevue Brygge ligger idyllisk til ved Glomma i det populære boligområdet Bellevue i Fredrikstad. Bellevue ligger rett ved jernbanestasjonen, sentrum, Glommastien og Gamlebyen.

Første byggetrinn, Hagene, omfatter 116 leiligheter fordelt på fem blokker. Boligene får meget gode sol- og utsiktsforhold og en arkitektur tilpasset terreng og omgivelser. Store vindusflater gir masse lys og luft til leilighetene. Romslige balkonger og terrasser utvider leilighetene og gir godt skjermede, private uterom. Felles uterom med beplantning og belegning mellom byggene gir hyggelige møteplasser og attraktive oppholdsarealer for beboerne.

Leilighetene er av varierende størrelse, fra lune 2–roms, til praktiske 3–roms og romslige 4–roms-løsninger. Felles for dem alle er at de er tilrettelagt for kresne beboere som ønsker seg kvalitet. Det er topp moderne leiligheter med smarte løsninger og effektive kvadratmeter.

Boligområdet Bellevue er attraktivt med nærhet til jernbanestasjonen, sentrum, Glommastien og Gamlebyen. Boligene får meget gode sol- og utsiktsforhold og en arkitektur tilpasset terreng og omgivelser.

Livet her foregår tett på vannet, og gir deg følelsen av å få det beste av to verdener. Flotte naturopplevelser venter på deg rett utenfor døren, samtidig som du har kort vei til alle ingredienser i det gode liv. Offentlig kommunikasjon ligger et steinkast unna, og spaserer du langs Glommastien kommer du til livlige Fredrikstad sentrum og fergen til Gamlebyen på et kvarter.

Fokus på utsikt og omgivelser

Bane NOR Eiendom ønsker å bidra positivt til byutviklingen i Fredrikstad og har fokus på at prosjektet skal ta hensyn til omgivelsene slik at det skal bidra til at området Bellevue – Riverside blir et attraktivt sted å bo og ferdes også i fremtiden. Spesielt viktig er forholdet til nabobebyggelsen både i vest og i nord, som ivaretas gjennom nøye gjennomtenkt bebyggelsesstruktur med nedtrapping av bebyggelsen mot Bellevue og siktakser som ivaretar utsikt både for eksisterende bebyggelse og for hver enkelt leilighet internt i det nye prosjektet.

Det er også jobbet mye med å skape gode, sammenhengende forbindelser for gående og syklende. Sentralt i området ligger et allment tilgjengelig torg med universelt utformet tilgang til Glommastien. Alle leilighetene får terrasser med sol og utsikt, og det blir mulighet for parkering i kjelleren. Uterommene vil bli opparbeidet med frodig vegetasjon, belysning, sosiale soner og lekemuligheter.

Sentrums- og knutepunktsnært

Jernbanebrygga har kort avstand til både jernbanestasjonen, Gamlebyen og sentrum. Her kan man gå eller sykle til alt, uten at en bor midt i travleste sentrum. En drøy kilometer langs den fine elvepromenaden Glommastien er alt som skal til for å nå frem til Rådhuset midt i hjertet av Fredrikstad.

Utsikt fra innglasset terrasse mot grøntarealer og Glomma.
Dronebilde sett fra Glomma mot prosjektet
En møblert bolig. Stue i forgrunn og spisegruppe lenger bak.

Fakta om prosjektet

Gå til prosjektets egen hjemmeside(├ąpnes i ny fane)

Fremdrift:

2002: Området ble regulert til bolig med krav om bebyggelsesplan

2013: Parallelloppdrag

2015: Detaljregulering lagt ut til offentlig ettersyn i juni

2017: Byggestart i november

2019: 1. salgstrinn ferdigstilt (2. kvartal)

2020: Forventet ferdigstillelse (februar)

Utsikt fra leilighet mot Glomma

Kontaktpersoner