Comfort Hotel Grand Central

Moderne businesshotell i det verneverdige Østbanekvartalet fra 1882.

Flott fasade, mange mennesker går forbi hotellet

Foto: Terje Borud

Fakta om prosjektet

  • Ferdigstilt:

    2012

  • Prosjekttype:

    Hotell

  • Arkitekt:

    Mellbye Arkitekter AS, Lars Helling Interiørarkitekter AS

Om eiendommen

Østbanebygget fra 1882 med fasade mot Jernbanetorget og Chr Fredriks plass, 1854-bygget med fasade mot Jernbanegaten og et nybygg inne i Østbanekvartalet, er ombygd og rehabilitert til hotell. Hotellet omfatter resepsjon i 1 etg. på hjørnet mellom Chr. Fredriks plass og Jernbanetorget. Hotelrommene dekker bygningsmassens 2, 3 og 4 etg. Hotellet er ombygd med hensyn til byggets struktur og egenart, og de 170 rommene har mange spennende detaljer og romløsninger.

Hotellet utvides med flere rom

Et område, kalt 1921-fløyen, har ikke vært omfattet av disse transformasjonene. Vi utvikler nå 24 nye rom som blir i hotellets 2. og 3. etasje, et samlet utviklingsareal på 750 kvadratmeter. Hotellet vil etter utvidelsen ha til sammen 194 rom og fortsatt drives av Nordic Choice. Hotellet i Østbanehallen har oppnådd mange priser og utmerkelser, og er et av de hotellene med høyets belegg i Norge. 

Bygget er fredet

Østbanekvartalets fasader samt enkelte deler av interiørene er fredet. Dette stilte store krav til gjennomføringen og transformasjonsprosessen fra tidligere kontorbruk til hotell. I samråd med riksantikvaren ble byggets fasader tilbakeført til sin opprinnelige farge i 2011.

Hotell var et bevisst valgt fordi det skaper mer liv og ferdsel i bygget og området rundt over en større del av døgnet, enn et kontorbygg. Hotellet inngår som et viktig element i utviklingen av Oslo S-området.

Hotellet åpnet 30. april 2012, og blir drevet av Nordic Choice. I første etg. driver Ole Johnny Eikefjord en spennende italiensk restaurant, Bella Bambina.

Link til hotellets hjemmeside:  Comfort Hotel Grand Central(├ąpnes i ny fane) 

Suite

Foto: Nordic Choice

Suite

Foto: Nordic Choice

Loungeområdet

Foto: Anniken Zahl Furunes

Lounge

Foto: Anniken Zahl Furunes

Trapp på hotellet

Foto: Anniken Zahl Furunes

Lounge

Foto: Anniken Zahl Furunes

Inngangsparti

Foto: Anniken Zahl Furunes

På hjørnet av hotellfasaden er en flott klokke

Foto: Anniken Zahl Furunes

Fakta om prosjektet

Mange mennesker foran hotellets fasade

Foto: Terje Borud

Kontaktpersoner