Quality Hotel River Station i Drammen

Konferansehotellet like ved Drammen stasjon ble ferdigstilt november 2019 og solgt videre i 2021.

næringsbygg og hotell rett ved en togstasjon. Byggene er i ulike høyder med en elv foran.

Hotellet ligger rett ved Drammen jernbanestasjon Foto: Terje Borud

Fakta om prosjektet

 • Prosjekttype:

  Konferansehotell

 • Arkitekt:

  NSW Arkitektur

 • Ferdigstilt:

  2019

Om prosjektet

I samarbeid med Nordic Choice Hotels har vi utviklet og oppført Quality Hotel River Station med 247 rom, gode konferansefasiliteter, storsal med plass til 500 personer, samt restaurant og bar.

Hotellet ble ferdigstilt i november 2019. Med sine 14 etasjer er hotellet et landemerke på Strømsøsiden av Drammen. Hotellet markerer starten på en videreutvikling av området med kontorbygg og en oppgradering av Dr. Hansteins gate, inkludert utearealene i området. 

Solgt til NREP

I september 2021 ble hotellet solgt til det nordiske eiendomsselskapet NREP for 485 millioner kroner. 

Konferansebygg kledd i "fiskeskjell"

Konferansedelen er et eget bygg på tre etasjer vegg i vegg med hotellet. Fasaden er kledd med aluminium i et fiskeskjell-mønster som reflekterer sollys og gjenskinn fra elva.

I konferansedelens første etasje ligger hovedrestauranten til hotellet, som også tilbyr uteservering. Storsalen ligger i andre etasje og har plass til 400 personer. I tillegg til store møter, konferanser og kurs, kan salen også benyttes til eventer, konserter og show.

Nærheten til tog og flytog er en et stort konkurransefortrinn. Gangavstanden til stasjonen er bare et minutt eller to. Det har lenge vært et ønske fra både Drammen kommune, Vy og Flytoget å få et hotell her.

Flere kontorarbeidsplasser

Like ved hotellet er et kontorbygg på 13.000 kvadratmeter i ferd med å ferdigstilles. Bygget er leid ut til flere leietakere og har en rekke felles fasiliteter som resepsjon, møtesenter, treningsrom, sykkelparkering og garderober. På gateplan blir det kantine for ansatte kombinert med café for publikum, og på toppen en takterrasse med sol og utsikt til elven.

Fakta om prosjektet

 • Utviklingsareal: 13 000 kvadratmeter
 • Formål: Hotell
 • Arkitekt: NSW Arkitektur
 • Entreprenør: Skanska Norge 
 • Ferdigstilt: 2019
 • Solgt til NREP i september 2021

 

 

Kontaktpersoner

Adresse