Leieavtale signert for Comfort Hotel Skien Brygge

Nylig signerte Skien Brygge Utvikling en fast leieavtale med Comfort Hotel Skien Brygge AS. Hotellet blir på cirka 6300 kvadratmeter og får 137 rom.

Leieavtalen ble signert i januar 2022 og varer i 20 år. Den er signert av hotelldirektør Teo Luisa og Comfort Hotel Skien Brygge, og som har en franchiseavtale med Nordic Choise Hotels. Kontrakten starter når hotellet ferdigstilles, etter planen i fjerde kvartal 2024.

Forretningshotell med ulike temakonsepter

På hjemmesiden til Skien Brygge forteller Teo Luisa: «Dette blir et forretningshotell med 137 rom og stor variasjon av ulike romtyper. Blant annet blir det konseptsuiter i toppetasjen; én med sport- og helseinspirert design, én med musikk- og kulturinspirert design, og én med takterrasse med utsikt over byen og vannspeilet.» Han legger til at deres erfaring fra både Porsgrunn og andre byer, er at denne type hotell tiltrekker seg konferanser, idretts- og kulturarrangementer, men også besøkende fra privatmarkedet.

Vil skape liv på brygga

Prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Tom Roger Rystad, er soleklar på hvilken betydning hotellet vil ha for brygga. - Fra første stund har vi hatt en intensjon om å ha et attraktivt hotell på Skien Brygge. Hotellet spiller en viktig rolle i vår ambisjon om å skape liv på brygga – dag og kveld, hverdag og helg, hele året. Vi har svært gode erfaringer fra samarbeidet med Teo da vi utviklet Comfort Hotel Porsgrunn, og gleder oss til byggestart neste år, forteller Rystad.

Hotellet er tegnet av A-lab arkitekter, og skal etter planen stå ferdig i fjerde kvartal 2024. Arkitektene har latt seg inspirere av det urbane kvartalet og tilknytningen til vannspeilet – her blir det både tøft, mykt og kunstinspirert. Interiørdesigner blir valgt til høsten, og vedkommende skal bl.a. få æren av å utforme et yogainspirert møterom som innbyr til ro, hvilepuls og kreative tanker.

Skien Brygge Utvikling AS eies 50% av Bane NOR Eiendom AS, 25% av R8 Property og 25% av Skien og Omegn Boligbyggelag.

Relatert innhold