15 etasjers hotell i Ski

Bane NOR Eiendom skal bygge hotell i Ski, utenfor Oslo, for Scandic. Hotellet åpner i 2026, vil strekke seg over 15 etasjer og får en unik plassering rett ved togstasjonen i sentrum.

  • Oslo og omegn
  • Hotell

Publisert: 7. juni 2023 klokken 14:42

Oppdatert: 20. juni 2023 klokken 13:19

Illustrasjon av høyt hotell

Slik skal det se ut når Scandic Ski åpner i 2026. Foto: Aart architects Oslo

Scandic Ski vil få 220 rom, moderne møte- og konferansefasiliteter, restaurant/cafe på gateplan og en takterrasse med panoramautsikt over byen.

11 minutter fra Oslo

Ski ligger i Nordre Follo kommune og forventes å oppleve en kraftig vekst de neste årene. Det skyldes blant annet oppgradering av jernbanestasjonen og sentrum, og fremvekst av nye boligområder. Reiseveien til Oslo vil bli halvert til 11 minutter med åpningen av den nye Follobanen, desember 2022.

– Vi er svært glade for å ha fått muligheten til å åpne vårt første hotell i Ski. Dette vil bidra til å styrke vår posisjon i Oslo-regionen ytterligere, og jeg tror hotellet vil bli en etterlengtet møteplass for alle som bor og jobber i denne flotte byen, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

Med den sentrale beliggenheten i Ski og nærheten til hovedstaden, er det ventet at hotellet vil tiltrekke seg både fritids- og forretningsreisende. Det 15 etasjer høye bygget skal huse både hotellrom og kontorbygg, og blir et landemerke i byen. Bane NOR Eiendom eier tomten og utvikler prosjektet, som en del av en større reguleringsplan på Ski stasjon.

Neste hotell i rekka

– Hotell med beliggenhet på kollektivknutepunkt er fremtiden. Bane NOR Eiendom utvikler bærekraftige hotell og Ski føyer seg inn i rekken over byer hvor vi skal etablere hotell, sier utviklingsdirektør i Bane NOR Eiendom, Morten Austestad.

Svanemerket hotell

Scandic Ski skal innfri kravene til verdens tøffeste miljømerking for hoteller – Svanemerket. Det betyr blant annet at hotellet skal ha et svært lavt energiforbruk og CO2-utslipp, og at det stilles strenge krav til blant annet vannforbruk og matsvinn.

Rommene skal bygges med inspirasjon fra en sirkulær tankegang, der deler av rommets interiør er miljøsertifisert eller laget av resirkulerte materialer, og det meste kan gjenbrukes under oppussing.

Eiendommen vil også få en høy byggteknisk standard, og skal sertifiseres med BREEAM Excellent – Norges fremste miljøsertifisering for bygg.


Publisert: 7. juni 2023 klokken 14:42

Oppdatert: 20. juni 2023 klokken 13:19