Quadrum vant Eiendomsprisen 2023

– Det er stor stas å motta Eiendomsprisen 2023. Det er fint å bli lagt merke til og få anerkjennelse for jobben vi gjør, sa Nicolay Schreuder i Bane NOR Eiendom da han mottok Eiendomsprisen 2023.

  • Sør/vest

Publisert: 21. april 2023 klokken 15:21

Oppdatert: 20. juni 2023 klokken 13:19

Premieutdeling for Eiendomsprisen 2023

Fylkesordfører Arne Thomassen delte ut prisen til Bane NOR Eiendoms Nicolay Schreuder. Foto: Thea Trydal Hansen, Næringsmegleren

Quadrum skiller seg ut som en eksemplarisk representant for positiv byutvikling, bærekraft og nytenkning innen næringseiendom. Bygget er et eksempel på innovativ arkitektur, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Juryens begrunnelse

"Juryen har hatt mange verdige kandidater til vurdering også i år, men det er én eiendom som skiller seg ut som en eksemplarisk representant for positiv byutvikling, bærekraft og nytenkning innenfor utvikling av næringseiendom. Bygget er et eksempel på innovativ arkitektur som tar hensyn til både fremtidens løsninger for arbeidsplasser og gode felles funksjoner, og som innlemmer bærekraftige teknologier for å redusere energiforbruk og belastning på miljøet.
 
Årets vinner av Eiendomsprisen for 2023 er Quadrum.
 
Quadrum er et godt eksempel på et vellykket samspill mellom bygg og brukere, der både egne leietakere og deres besøkende har tilgang til gode felles fasiliteter og tjenester. Eiendommen vil også bidra til å utvikle et positivt bymiljø på en måte som støtter opp under økonomisk vekst og sosialt samhold. Quadrum ligger i et svært sentralt knutepunkt for infrastruktur i Kristiansand. Dette gjør Quadrum til en strategisk plassert eiendom som bidrar til å styrke tilgjengeligheten og tilknytningen til bykjernen og andre deler av regionen. 
 
Alt i alt er Quadrum en verdig vinner av Eiendomsprisen for 2023, og vi gratulerer dem for deres imponerende bidrag til byutvikling, bærekraft og nytenkning!"

Fakta om Quadrum

Quadrum ligger i smørøyet av Kristiansand og er et godt eksempel på spektakulær knutepunktutvikling. Arkitektonisk tilfører Quadrum noe nytt og frisk, samtidig som det tilpasser seg Kristiansands struktur og skala. Næringsbygget ligger tett på jernbane, bussterminal, taxiholdeplass, havneterminal og Kvadraturen. I tillegg føres gang- og sykkelveier gjennom området, og disse knytter eksisterende bydeler i vest og nord til Kvadraturen.

Vi har nylig ferdigstilt første byggetrinn, Bygg E, som er et næringsbygg for flere brukere på 7 000 kvadratmeter. I tillegg er vi i sluttfasen med å bygge nytt politihus (Bygg A og B) på til sammen 16 500 kvadratmeter. Politiet tar det nye bygget i bruk våren 2023. I de to siste byggetrinnene, Bygg C og D, har vi ytterligere 20 000 kvadratmeter med næringsareal å utvikle.


Publisert: 21. april 2023 klokken 15:21

Oppdatert: 20. juni 2023 klokken 13:19