Salgsrekord på Oslo S

Aldri før har det vært handlet mer på Oslo S og i Østbanehallen enn under fjoråret. Totalt omsatte Oslo S Shopping for over 1,25 milliarder kroner.

  • Næring
  • Stasjon
  • Oslo og omegn

Publisert: 18. januar 2024 klokken 12:25

Mann på Østbanehallen.

Torstein Heldal, Bane NOR Eiendom. Foto: Bane NOR Eiendom.

Allerede i januar knuste omsetningen året før med nesten 38,6 millioner kroner som tilsvarte en økning på 81 prosent. Selv om omsetningsøkningen ikke var full så kraftfull resten av året holdt tallene seg stabilt godt over fjoråret, bortsett fra en liten dupp i august. Til sammen ble omsetningen 175,5 millioner høyere enn i 2022.  

Folk bruker serveringsstedene mer enn før  

Det var kategorien «servering» som hadde den største omsetningsøkningen. Olivia solgte for klart mest i tillegg til å ha den høyeste veksten. Økningen i prosent mot i fjor var det Espresso House i sentralhallen og Pronto di Olivia som kom best ut av.  

- Omsetningsrekorden, og spesielt at serveringsstedene gjør det så bra er en veldig god tilbakemelding på at vi har lyktes med å utvikle Østbanehallen og Oslo S til et attraktivt og trivelig sted å være for alle, sier en fornøyd senterleder i Bane NOR Eiendom, Torstein Heldal.  

Antall besøkende på vei opp etter korona 

I 2023 besøkte 44 154 508 oss på Oslo S og Østbanehallen. Det er opp 10% fra året før, men fortsatt under besøkstallet på 49,5 millioner fra året før pandemien.  

Vi ser tendensene til at bruken av hjemmekontor har økt litt etter pandemien, men ikke så mye som man kanskje kunne trodd, sier Torstein.  

Knutepunktutvikling = flere kan ta tog 

Bane NOR Eiendom er Norges ledende knutepunktutvikler, og eier, drifter og utvikler Oslo S og Østbanehallen. Det er en viktig del av samfunnsoppdraget til Bane NOR å få flere til å reise miljøvennlig og kollektivt med tog. Bane NOR Eiendom har som mål å utvikle og skape attraktive stasjoner og knutepunkt ved å legge til rette for handel, arbeidsplasser og hoteller. Dette gjør det lettere og mer attraktivt for folk å bruke toget.  


Publisert: 18. januar 2024 klokken 12:25