Skal bygge kontorbygg for SSB på Kongsvinger stasjon

Statistisk sentralbyrå har signert leieavtale med Bane NOR Eiendom og flytter inn i splitter nytt, miljøvennlig kontorbygg rett ved Kongsvinger stasjon sommeren 2025.

  • Øst
  • Kontor

Publisert: 7. desember 2022 klokken 14:00

Oppdatert: 20. juni 2023 klokken 13:19

Fem mennesker smiler til kamera. De to i forgrunn tar hverandre i hånda og holder i en avtale.

Leieavtale signert. Foran: Geir Axelsen, administrerende direktør SSB, Jon-Erik Lunøe fra Bane NOR Eiendom. Bak: prosjektleder Hilde Sofie Frydenberg, SSB, Bjørnar Gundersen, administrasjonsdirektør SSB, Odd Arne Lian, prosjektsjef fra Bane NOR Eiendom. Foto: Torbjørn A. Tjernsberg

SSB Kongsvinger holder i dag til på Rasta, litt utenfor sentrum. Om to og et halvt år flytter alle 325 ansatte inn i et bygg de har fått være med på å påvirke fra starten av. De skal leie fire etasjer.

Bane NOR Eiendom planlegger et moderne kontorbygg rett ved Kongsvinger stasjon, tegnet av LPO Arkitekter. I dag er det en asfaltplass på tomten. Med torg, butikker og kafe eller restaurant (med uteservering) i første etasje av kontorbygget, blir dette et viktig steg i Kongsvingers byutvikling.  

Kontorbygget er første trinn i utbyggingen av søndre elvebredde ved Kongsvinger stasjon. Bygget vil bli del av et rikt sammensatt område med boliger og næring, bundet sammen av gater, torg og grønne lunger. SSBs ansatte vil kunne gå tørrskodd fra toget til kontorplassen, siden det blir direkte inngang fra togstasjonen og ny kollektivterminal. Det vil bli plass til flere bedrifter i bygget. 

Prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Odd Arne Lian, sier:

-Vårt mål er å utvikle bærekraftige og gode bygg på sentrale knutepunkt. Dette bidrar til liv i sentrum, samt godt fornøyde leietakere som også nå lettere kan reise kollektivt. Det er inspirerende at vi skal samarbeide videre med en så stor og viktig leietaker som Statistisk Sentralbyrå, og nå ser vi frem til å utvikle Kongsvinger knutepunkt sammen med dem.

Bane NOR Eiendom forteller at byggestart vil være sommeren 2023, og at de allerede i januar vil gå ut i markedet for å finne ut hvilken entreprenør de skal samarbeide med. Bygget skal bli seks etasjer og ha en litt mindre sjuende etasje.

Administrerende direktør Geir Axelsen i Statistisk sentralbyrå sier:

-Jernbaneplassen vil bli en god og fremtidsrettet arbeidsplass for SSB. Vi gleder oss til å videreutvikle et sterkt fagmiljø i moderne lokaler, med en lokalisering og et bygg som kan synliggjøre fortsatt satsing i Kongsvinger for SSB.

Bane NOR Eiendom planlegger mer bygging i samme område i fremtiden, for å skape mer liv i bydelen.  


Publisert: 7. desember 2022 klokken 14:00

Oppdatert: 20. juni 2023 klokken 13:19