Støre la ned grunnsteinen for Campus Kristiansund

Tirsdag 7. februar 2023 nådde prosjektet en ny milepæl da statsminister Jonas Gahr Støre ankom Nordmøre for å legge ned grunnsteinen for nye Campus Kristiansund.

  • Sør/vest
  • Kontor
  • Næring

Publisert: 19. juni 2023 klokken 15:29

Oppdatert: 20. juni 2023 klokken 13:19

Prosjektleder og statsministeren og bilde av barn.

Seksjonsleder i Eiendomsutvikling og daglig leder for Devoldholmen Utvikling Kristin H. Lund sammen med statsminister Støre sørget for en vellykket markering. Foto: Bane NOR

Arbeidet med Campus Kristiansund begynte allerede i 2017. Bane NOR Eiendom, Reitan Eiendom og Relog eier eiendomsselskapet Devoldholmen Utvikling AS, som er eier og byggherre for Campus Kristiansund.

Det er ikke hver dag statsministeren møter opp på markeringer, men et satsingsprosjekt som dette fortjener ekstra oppmerksomhet.

 Statsminister Støre så på det som en ære å få legge ned grunnsteinen for dette bygget foran omkring 200 fremmøtte, derav utbyggere, samarbeidspartnere og kommende leietakere. På byggetomten omtalte statsminister Støre Campus Kristiansund som et av de mest miljøvennlige byggene i regionen.

Han benyttet samtidig anledningen til å si at ikke alt må finne sted på de store campusene til universitetene, og at man nå har muligheten til å tenke mer spredt kompetanse enn tidligere. Regjeringen har en målsetting om å skape flere innovative kunnskapsmiljøer, også i distriktet. Det understreket statsministeren at Campus Kristiansund er med på å bidra til.

Seksjonsleder i Eiendomsutvikling og daglig leder for Devoldholmen Utvikling, Kristin Haug Lund, påpekte i sin tale under markeringen, at eierne bak prosjektet «er svært opptatt av å bidra til at eiendomsbransjen blir grønnere. Og det var derfor både viktig og en selvfølge å legge til grunn svært ambisiøse bærekraftsmål for Campus Kristiansund."

Campus Kristiansund blir det mest bærekraftige bygget i Møre og Romsdal, med høy miljøstandard, energi fra sjøen, solcelleanlegg og bærekonstruksjoner i norsk massivtre – for å nevne noe. Det er godt for alle som skal være på Campus - og godt for miljøet! 

- Vi har vært opptatt av å gi bygget gode kvaliteter - men også gode og tilrettelagte lokaler – slik at Campus Kristiansund lever opp til forventingen og danner en god plattform for høyere utdanning, forskning og innovasjon i Kristiansund sentrum i mange 10-år fremover. 

For selv om vi i dag med grunnsteinsnedleggelsen tar et steg nærmere et nytt Campus Kristiansund i 2024, så vil det være en kontinuerlig prosess for å skape det gode miljøet som skal gi Campus liv og grobunn for videre vekst.

-Det tar to drøye år å bygge Campus Kristiansund, men det tar mange mange år å bygge et robust kunnskapsmiljø, sier hun.

I tillegg er bygget en viktig del av knutepunktutviklingen i Kristiansund, og et viktig initiativ for de unge i fremtiden. Bygget reises på kaikanten i sentrum av Kristiansund, rett ved kollektivt knutepunkt, og blir sentralt for Nordmøre som region og byutviklingen i Kristiansund. Bygget skaper optimisme og tro på en god utvikling i fremtiden.

Det var ingen tilfeldig valgt grunnstein som Støre la ned 7. februar. Grunnsteinen på en ganger to meter bestod av ulike bilder av FN’s 17 bærekraftmål. Disse var malt av elever i 3. klasse på Allanengen skole i Kristiansund - morgendagens studenter i Campus Kristiansund.

Campus Kristiansund skal stå ferdig høsten 2024, og vil med fokus på hav og helse inneholde høgskoletilbud, fagskole, kompetanseklinikk tannhelse, vekstmiljø for næringslivet og forskingsmiljø. Av leietakere som skal flytte inn på Campus, er blant annet; Møre og Romsdal Fylkeskommune, Høgskolen i Molde, NEAS, Kristiansund Kommune, Dronning Maud Minne Høgskole, Vindel og Aquaship.

Bane NOR Eiendom har flere planer i området. Byggetrinn 1 er så godt som fylt opp, og byggetrinn to og tre vil utvikles til campusrelaterte areal, attraktive kontorer, handel, servering og hotell.

Fakta om Campus Kristiansund

Campus Kristiansund er et felles miljø for forskning, innovasjon og utdanning på Nordmøre. Det er sentralt plassert på Devoldholmen i Kristiansund, rett ved kollektivt knutepunkt.  

Byggetrinn 1 består av seks etasjer og kjeller, og rommer om lag 20 000 m2. Det er planlagt totalt 3 byggetrinn, der byggetrinn 1 ferdigstilles i 2024.

Campus Kristiansund blir et bærekraftig og framtidsrettet bygg. Bygget består av massivtre, og de tekniske anleggene installeres etter LowTech-ventilasjonsprinsipp og med sjøbaserte varmepumper, for en mest mulig energioptimal drift. Campus Kristiansund blir i energiklasse A, og det første bygget i Møre og Romsdal som sertifiseres i tråd med standarden BREEAM Nor Excellent.   

Eiendomsselskapet Devoldholmen Utvikling AS er eier og byggherre for Campus Kristiansund. Selskapet eies av Bane NOR Eiendom, Reitan Eiendom og Relog. Totalentreprenør er Betonmast Røsand.


Publisert: 19. juni 2023 klokken 15:29

Oppdatert: 20. juni 2023 klokken 13:19