Strawberry skal drifte hotell i Kristiansund og i Kristiansand

Vi har inngått avtale med Strawberry om drift av hotell rett ved Kristiansand jernbanestasjon og på Devoldholmen i Kristiansund.

Fugleperspektiv av Quadrumkvartalet som ligger rett på Kristiansand jernbanestasjon

Illustrasjon av Quadrumkvartalet, som er et av flere steder Strawberry skal drifte hotell. På kollektivknutepunktet i Kristiansund har vi også inngått avtale med Strawberry om drift av hotell. Foto: Lundhagem arkitekter

Det er store fordeler ved å bygge ved knutepunkter. Både i form av at områdene blir mer attraktive, men ikke minst fordi det er store miljøgevinster ved å få flere til å bruke tog og buss.

– Om vi skal nå klimamålene og ha en effektiv distriktspolitikk, må vi bli enige om at utbygging i områdene rundt togstasjoner prioriteres, sier administrerende direktør i Bane NOR Eiendom, Jon-Erik Lunøe.

Både i Kristiansand og i Kristiansund har vi spennende prosjekter på gang som er med å styrke områdene hotellene skal etableres i. Etablering av hotell vil også bidra til å styrke områdene som gode knutepunkt.

– Hotell med beliggenhet på kollektivknutepunkt er fremtiden. Bane NOR Eiendom utvikler bærekraftige hotell og Kristiansand og Kristiansund føyer seg inn i rekken over byer hvor vi skal etablere hotell, sier utviklingsdirektør i Bane NOR Eiendom, Morten Austestad.

Comfort Hotel sjekker inn i hjertet av Kristiansand

I 2026 åpner dørene til Comfort Hotel Quadrum i Kristiansand. Quadrumkvartalet ligger på Kristiansand jernbanestasjon, et steinkast fra Kvadraturen, med utsikt over innseilingen i Kristiansand.

Det blir et arealeffektivt Bed & Breakfast hotell på ca. 9000 kvadratmeter med 243 hotellrom fordelt på 15 etasjer. Barception, restaurant, felles treningsfasiliteter tilknyttet næringsbygg, samt kaffe og juice bar på gateplan.

– Strawberry er allerede godt representert i Kristiansand med Comfort Hotel Kristiansand og Clarion Hotel Ernst, begge med prima beliggenhet midt i byen. Quadrumkvartalet er en ny og spennende del av byutviklingen i Kristiansand, og vi gleder oss til å være på plass med et splitter nytt Comfort Hotel i løpet av 2026, sier Vice President for Comfort Hotel, Solveig Mathea Voldheim.

En ny og pulserende bydel tar form

Quadrum ble i 2023 vinner av Eiendomsprisen i Agder, der juryen omtalte stedet som «en eksemplarisk representant for positiv byutvikling, bærekraft og nytenkning innen næringseiendom». Quadrumkvartalet utvikles av Bane NOR Eiendom som prosjekterer med fire nye høyhus bestående av næringsbygg og hotell. I dag huser kvartalet blant annet Agder Politidistrikt.

– Vi har jobbet langsiktig med utvikling av Quadrum, og er meget glade for å få Strawberry med på laget nå. Med dette hotellet og det nye kontorbygget på stasjonen blir området ferdigstilt, og vi er sikre på at dette vil gi Kristiansand en ny dimensjon, sier prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Sven Kruse-Jensen.

Med beliggenhet tett på jernbane, bussterminal, havneterminal og Kvadraturen, gåavstand til Markens og utsikt mot innseilingen i Kristiansand på den ene siden, og Baneheia på den andre, ligger forholdene til rette for at Quadrumkvartalet vil bli en ny og pulserende del av bybildet i Kristiansand.

– Allerede før signering har prosjektet fått stor interesse, og det skyldes at utviklingen av Quadrumkvartalet både er attraktivt for næringsvirksomhet, lokalbefolkning med tilhørende spisesteder, og ikke minst for gjester og besøkende. Med ny kapasitet er vår ambisjon å bidra til flere spennende kulturarrangementer og ikke minst økt turisme i regionen. Nå gleder vi oss til å gå i gang med planleggingen av det som skal bli et fantastisk Comfort Hotel, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Strawberry.

Quality Hotel skal inn i storsatsingen Campus Kristiansund

Strawberry skal også drifte hotellet som er en del av de neste byggetrinnene i Campus Kristiansund. Hotellet blir en sentral del i revitaliseringen av Devoldholmen. Hotellet åpner dørene i 2026, og får 184 gjesterom, restaurant, bar, treningsrom og ikke minst gode møte- og konferansefasiliteter.

– Vi merker allerede hvor utrolig viktig Campus Kristiansund er for både byen og regionen, og som byggherre er det viktig å få på plass også de riktige aktørene for næringsdelen av denne storsatsingen. For oss er bærekraft en sentral del i dette prosjektet, og det vet vi er helt sentralt også hos Strawberry. Et hotell et også en sentral del for å oppnå målet vårt om en ny, levende bydel hvor lokalbefolkning og tilreisende trives døgnet rundt, sier Kristin Haug Lund, daglig leder i Devoldholmen Utvikling.  

Utvikler for fremtiden

– Kristiansund er i fin utvikling med et vitalt næringsliv, rikt kulturliv og fantastiske natur- og friluftslivopplevelser. Med Campus Kristiansund får byen enda en vitamininnsprøyting i form av attraktive fasiliteter for utdanning, forskning og næring på en strålende lokasjon. Der folk møtes og trives, trengs det også møteplasser, og for Strawberry var det ingen tvil om at dette måtte vi være med på, sier Silseth.

Campus Kristiansund er et samarbeidsprosjekt mellom Bane NOR Eiendom og Reitan Eiendom/RELOG hvor hele det gamle industri- og næringsområdet ved havnebassenget på Devoldholmen skal utvikles. Campus Kristiansund skal bli en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon på Nordmøre, og første byggetrinn har stort fokus på bærekraft med massivtre bærekonstruksjon, energieffektive løsninger, og med BREEAM NOR Excellent. Et hotell sammen med Campus vil komplettere omrammingen av det nye torget, som vil bli en solfylt, svært levende og hyggelig plass i Kristiansund sentrum.

 Campus Kristiansund og det kommende hotellet ligger på Kristiansunds kollektivknutepunkt, og vil derfor være det første som møter tilreisende til Kristiansund i 2026. Hotellet får en fantastisk beliggenhet på kaikanten med spektakulær sjøutsikt.