Bolig og næring på Sagtomta i Mysen

Indre Østfold kommune ønsker å fortette Mysen sentrum, og i vedtatt sentrumsplan skal området ved jernbanestasjonen ha høy utnyttelse. Sammen med kommunen og Eidsberg Sparebank har vi stiftet utviklingsselskapet Sagtomta Utvikling Mysen AS.

Sagtomta Mysen S16

Sagtomta Mysen S16 Foto: Lightroom Studio

Fakta om prosjektet

  • Prosjekttype:

    Bolig, Næring, Utadrettet virksomhet

  • Arkitekt:

    GASA

Om prosjektet

Første byggetrinn "S16 Bankkvartalet" omfatter  44 leiligheter, kommunalt helsesenter samt publikumsrettede virksomheter på gateplan.

Boligene får tre-syv etasjer og solrike, grønne uterom ned mot turstien langs Mysenelva. Prosjektet vil komplettere den eksisterende kvartalsstrukturen i sentrum og gi Mysen et nytt sentrumskvartal. 

Les mer på prosjektets hjemmeside.(├ąpnes i ny fane)

Kommune i utvikling

Indre Østfold kommune, som ble etablert i 2020, er i god vekst og med sine snart 47 000 innbyggere landets 22. største. Jordbruket dominerer, men vi kjenner på et rikt og offensivt næringsliv – i tillegg til god dekning på private og offentlige barnehager, og et variert skoletilbud.

Leilighetene på Sagtomta vil få en meget attraktiv beliggenhet i Mysen sentrum mellom Jernbanegata og David Blids gate i samme kvartal som Eidsberg Sparebanks nye «Finanshuset Mysen» og en helt ny buss- og kollektivterminal (åpnes neste år).

«Østlandets mest attraktive småby»

I Mysen – byen med ambisjonen om å bli «Østlandets mest attraktive småby» – vokser det fram et nytt sentrum, tett på jernbanestasjonen. «Sagtomta» har navnet sitt fra den gamle Hamil- saga som drev omfattende trelastvirksomhet på tomten.

Hamil-saga ble etablert som dampsag rundt år 1900 og utviklet seg til en aktiv bedrift som også drev eksport ut av Norge. Saga ble avviklet i 1960 da kommunen kjøpte eiendommen.

Fakta om prosjektet

  • Formål: Bolig, Næring, Utadrettet virksomhet
  • Arkitekt: GASA
  • Samarbeidspartnere: Eidsberg kommune, Eidsberg Sparebank

  Les mer på prosjektets egen hjemmeside(├ąpnes i ny fane)

Prosjektet på kveldstid

Sosialt på bakkeplan. Foto: RIFT

Kontaktpersoner