Vi sikret oss kremtomt i Sandefjord

Ny togstasjon er under planlegging i Sandefjord. Dagens stasjon og jernbanen skal flyttes et lite stykke. Det åpner opp for utviklingen av et bærekraftig og spennende knutepunkt. Og nå har vi sikret oss en strategisk plassert tomt mellom den nye og den gamle stasjonen.

Da Jotuns eiendom i Rosenvoldsgate 19 i Sandefjord nylig ble lagt ut for salg, var det mange interessenter på listen. Vi vant budkampen og betaler kr. 26.000.000,- for eiendommen, med overtakelse 1. mai 2022.

Jotuns avdeling Nybyen har vært brukt til kontorer, lager og laboratorium. Eiendommen ligger sentralt ved Sandefjord togstasjon og rutebilstasjon, og består av flere bygg. Til sammen er byggene på knapt 12.000 kvadratmeter. Tomtegrunnen er festet og er samlet på nærmere 10.000 kvadratmeter. Arealene er en del av et større område som er egnet for transformasjon fra dagens bruk og over til bolig og næring. 

Prosjektsjef Svein Olav Ellingsen sier: «Dette er en eiendom som passet godt inn i våre planer for knutepunktutvikling i Sandefjord. Vi gleder oss til å lage forslag til planer i tett samarbeid med kommunen, og til å gjøre Nybyen til et enda mer bærekraftig og attraktivt område.»

Ved å se på store områder samlet er det enda lettere å få til bærekraftig byutvikling, som er det vi i Bane NOR Eiendom er ledende. Når vi skaper gode kollektivknutepunkt hvor det meste er innen gangavstand, inkludert togstasjon, bruker folk bilen mindre og toget mer.

Ordføreren i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, har tidligere omtalt oss som «framoverlente» og som en ønsket samarbeidspartner innen byutvikling. Vi har god erfaring med tilsvarende samarbeid andre steder i Norge, og ser frem til å starte arbeidet i Sandefjord.

Klikk her for å lese om prosjektet med nytt dobbeltspor og ny togstasjon i Sandefjord på banenor.no.