Campus Kristiansund

På Devoldholmen i Kristiansund sentrum skal vi sammen med NHP Eiendom å etablere Campus Kristiansund - en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon på Nordmøre.

Fakta om
prosjektet

Kontakt

Kristin Haug Lund

Prosjektdirektør

Kart

map

Etableringen av Campus Kristiansund blir et viktig byutviklingsprosjekt som vil revitalisere den sentrale bydelen rundt Devoldholmen. Devoldholmen Utvikling eies 50/50 av NHP Eiendom og oss. 

Leiekontrakt med Høgskolen i Molde

31. januar 2022 signerte Høgskolen i Molde en leiekontrakt på mer enn 3000 kvadratmeter på Campus Kristiansund til undervisning, kontorer, bibliotek og studentarealer. Kontrakten er på 10 år, og har opsjon på ti års forlengelse.

- Høgskolen i Molde er helt avgjørende for målet om å etablere en felles campus for utdanning, forskning og innovasjon her i Kristiansund, sier Kristin Haug Lund, som i tillegg til å være prosjektdirektør i Bane NOR Eiendom også er daglig leder i Devoldholmen Utvikling.

Høgskolen blir, sammen med Møre og Romsdal fylkeskommune og Neas, bærebjelken som sikrer at vi nå har fullt trykk på byggingen av Campus, forteller Kristin i forbindelse med signeringen. Hun forteller videre at et hovedmål med Campus er å få studenter tett på innovasjonsmiljøet i bygget.

Ny fase

Første byggetrinn er på om lag 20.000 kvadratmeter, og vil i tillegg til høyskolen inneholde blant annet fagskole, fylkeskommunal administrasjon og tannhelseklinikk, konferanseavdeling, et variert FoU-miljø og flere private virksomheter. Neas har allerede tegnet seg som leietaker.

- Vi går inn i en ny fase av prosjektet nå og starter rivearbeidet så snart rivetillatelsen foreligger. Vi er i sluttforhandlinger med entreprenør og håper å starte byggeprosessen i løpet av april, forteller Kristin Haug Lund.

Rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde forteller at flyttingen til sentrum gjør dem mer synlig i bybildet og bidrar til et levende sentrum. Han sier også at målet deres er å skape utvikling i form av innovasjon og faglig aktivitet i samarbeid med næringslivet i regionen.

Spenstig fargebruk

Dette er ikke tilfeldig at fargene på byggene er sterke. Kristiansund ble bombet kraftig under 2. verdenskrig, og da byen skulle gjenreises ble disse fargene benyttet. I dag går fargene igjen i hele  sentrum.

Kristiansund kalles derfor den polykrom by, og Campus vil ta igjen denne fargepaletten i fasadene – til stor glede for planmyndighetene i kommunen.

Materialet i fasadene er tenk i metall med ulike perforeringer og profiler, og med massivtre i bærekontruksjonene.

Nærhet til kollektivtilbud: Rett ved buss- og hurtigbåtterminal.

Klikk her for å se illustrasjonsfilm av Campus Kristiansund