Nå blir det hotell på Skien Brygge

137 rom, konseptsuiter og yogainspirert møterom er noe av det Comfort Hotel Skien Brygge frister med når det åpner i 2024.

Entusiasmen er til å ta og føle på
Teo Luisa, Tom Rystad og Svein Ellingsen har jobbet med hotellplanen i lengre tid. Intensjonsavtalen ble inngått i desember 2019 og satt på vent pga. pandemien.

Nå er avtalen en realitet, og Skien Brygge Utvikling - bestående av Bane NOR Eiendom, Skien Boligbyggelag og R8 Property - har inngått en 20 års leieavtale med Teo Luisa og Comfort Hotel Skien Brygge, som igjen har en franchiseavtale med Nordic Choice Hotels.

Dette blir et forretningshotell med 137 rom og stor variasjon av ulike romtyper. Blant annet blir det konseptsuiter i toppetasjen; én med sport- og helseinspirert design, én med musikk- og kulturinspirert design, og én med takterrasse med utsikt over byen og vannspeilet. 

Skaper liv på Skien Brygge
Prosjektsjef Tom Rystad er soleklar på hvilken betydning hotellet vil ha for brygga. Hotellet spiller en viktig rolle i ambisjonen om å skape liv på brygga - dag og kveld, hverdag og helg, hele året. Vi har svært gode erfaringer fra samarbeidet med Teo da vi utviklet Comfort Hotel Porsgrunn, og gleder oss til byggestart neste år.

Hotellet er tegnet av A-lab arkitekter, og skal etter planen stå ferdig i fjerde kvartal 2024. Arkitektene har latt seg inspirere av det urbane kvartalet og tilknytningen til vannspeilet - her blir det både tøft, mykt og kunstinspirert. Interiørdesigner blir valgt til høsten, og vedkommende skal bl.a. få æren av å utforme et yogainspirert møterom som innbyr til ro, hvilepuls og kreative tanker.

“Longstay” er ny kundegruppe
Både Rystad og Luisa er tydelige på at god infrastruktur har stor betydning for belegget i regionen. Den korte reisetiden med både bil og tog mellom Grenland og Oslo har tilført hotellene en ny kundegruppe. Prosjektreisende og “longstay”-gjester blir mer og mer aktuelt, særlig fra Viken og Vestfold. Det er all grunn til å tro at dette vil øke i stort omfang dersom Google etablerer seg i Skien.

Mange nye, store selskaper har valgt Grenland til sine satsinger. For å skape vekst må fornyelse, konkurranse og lokalt eierskap være førende.