Jon-Erik Lunøe er vår ny administrerende direktør

Jon-Erik Lunøe (56) er ny administrerende direktør i Bane NOR Eiendom AS. Han har tatt over etter Petter Eiken som har valgt å fratre etter en lang karriere i norsk næringsliv.

Jon-Erik kommer fra stillingen som daglig leder i eiendomsutviklingsselskapet Ulven AS, et heleid datterselskap av OBOS. Han har bred erfaring fra eiendoms- og entreprenørbransjen, både som leder, fagperson og rådgiver. Størsteparten av karrieren har han jobbet i større konsern, som OBOS, Selvaag og NCC, og han har også noen års internasjonal erfaring.

Av utdanning er Jon-Erik sivilingeniør bygg og anlegg fra Manchester i England. I tillegg har han en mastergrad i prosjektledelse fra samme sted.

- Å jobbe i OBOS har vært givende og utviklende, og det er vemodig å ta farvel med gode kolleger. Når det er sagt, ser jeg veldig fram til å lede Bane NOR Eiendom og bli en del av Bane NOR-konsernet. Jeg opplever Bane NOR Eiendom som et spennende selskap med et stort potensial. Selskapet eier mange sentrale eiendommer ved knutepunkt rundt om i landet og forvalter en viktig del av norsk jernbanehistorie. Samtidig er selskapet en viktig bidragsyter i utviklingen av fremtidens byer og steder. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen, og vil bruke min kunnskap og erfaring til å gi virksomheten et ytterligere løft og sette bærekraft enda klarere på agendaen, sier Lunøe.

Konsernsjef i Bane NOR og styreleder i Bane NOR Eiendom AS, Gorm Frimannslund, er godt fornøyd med ansettelsen.

- Jon-Eriks bakgrunn og kompetanse gjør ham svært godt kvalifisert til å lede Bane NOR Eiendom, og jeg ønsker ham hjertelig velkommen. Med sin erfaring fra andre selskaper og sitt sterke fokus på bærekraft, kan han tilføre friske tanker og ny inspirasjon til vår mangfoldige eiendomsvirksomhet. Jeg ser også frem til å få ham som medlem i konsernledelsen, sier Frimannslund.

Birøkter på si

Jon-Erik er gift med Ingrid og har to døtre på 24 og 22 år. Familien bor i et gammelt hus på Skøyen. I hagen har Jon-Erik fem bikuber hvor det hvert år blir produsert 100 kilo honning.

- Vi gir bort alt som jule- og vennegaver, forteller han.

I tillegg til birøkter-virksomheten, trener Jon-Erik en del. Målet hans er ene og alene å bli bedre i tennis. Han er også glad i å lese bøker, men må innrømme at tiden ikke strekker til.

Barndommen tilbragte Jon-Erik i Afrika, nærmere bestemt i Zambia og Etiopia. Han var et såkalt «u-hjelps-barn», da faren hans jobbet med u-hjelp. Senere tok han videregående skole i Wales, før han ble student i Manchester.