Mange boligprosjekter på gang

Bane NOR Eiendom har siden 2011 ferdigstilt og solgt 1400 boliger, enten i egen regi eller i samarbeid med en partner. Felles for alle er nærheten til et knutepunkt.

(Artikkelen er fra 2018)

- I stadig større grad utvikler vi boligprosjekter på egen kjøl, og i 2018 ferdigstilte vi det første prosjektet med 62 leiligheter i Hollenderkvartalet i Oslo, sier utviklingsdirektør i Bane NOR Eiendom, Morten Austestad. Prosjektet har vært et pilotprosjekt med hensyn til BREEAM-NOR klassifisering av boliger.

Jernbaneområder tranformeres til boligformål 

- De største prosjektene våre p.t. er i Barcode, på Grefsen og på Jessheim. Her har utviklingen pågått i flere år og vi har mye igjen. Tomtene er opprinnelig nedlagte jernbaneområder som nå transformeres til boligformål. På Bellevue Brygge i Fredrikstad, like ved stasjonen og Glommas bredde, er vi i gang med byggingen av 116 leiligheter i første byggetrinn. Tilsvarende på Paradis, like utenfor Stavanger, med nærhet til fjorden og kort vei til holdeplassen, er byggingen av til sammen 200 leiligheter i gang. Det siste boligprosjektet vi la ut for salg var Proffen Hageby - et stort område på Gulskogen like ved Drammen med cirka 300 boenheter fordelt på leiligheter og rekkehus, forteller han.

Bane NOR Eiendom har i tillegg andre boligprosjekter ved knutepunkt rundt om i landet. Noen er i produksjon og andre er straks klare for byggestart. - Planene for ytterligere prosjekter i 2019 ligger klare, hvorav flere er store. De fleste prosjektene leder vi selv, men i noen tilfeller samarbeider vi med lokale aktører som kjenner markedet bedre enn oss, avslutter Austestad.

Les mer om utvalgte boligprosjekter her:

Grefsen Stasjon. En ny bydel med cirka 1100 boliger rett ved stasjonen.

Sagabyen på Jessheim. En ny bydel med cirka 1000 boliger like ved stasjonen.

Hollenderkvartalet i Oslo. 62 leiligheter som BREEAM-NOR klassifiseres. 

Proffen Hageby i Drammen. Ca. 300 boliger i rekkehus og leiligheter. 

Paradis Brygge ved Stavanger. 200 leiligheter med nærhet til fjorden.

Snipetorplia i Skien. 16 moderne leiligheter under bygging fordelt på to- og tremannsboliger.

Fjordbyen Atrium. 46 leiligheter i Vikersund.

Boliger i Barcode. Bane NOR Eiendom utgjør 1/3 av Oslo S Utvikling. Ca. 400 boliger er ferdigstilt og ytterligere 1500 skal bygges.