Planlegger å selge kontorbygget på Drammen stasjon

Vi planlegger å selge det nye kontorbygget, Drammen stasjon Business Center, på Drammen stasjon.

Kontorbygget på 13.000 kvadratmeter, er plassert på et av Østlandets viktigste knutepunkt, og er fullt utleid. 

Som følge av korona-pandemien er salget av hotellet vegg-i-vegg, lagt på is, men salget av kontorbygget går som planlagt.

– Vi har lagt salget av hotellet Quality Hotel River Station på is, da kjøpere og vi velger å se an hvordan hotellmarkedet tar seg inn etter at samfunnet kommer i gang igjen. Vi er komfortable med dette og ser det ikke som hensiktsmessig å selge høns i regnvær, bokstavelig talt, skrev adm. dir. Jon-Erik Lunøe i en epost til Estate Nyheter 30. mars.

Han fortalte videre at hoteller før korona-pandemien hadde et bra og voksende belegg, godt over prognosene. – Vi har derfor god tro på at markedet vil komme tilbake og vi har ikke hastverk med salg av hotellet, fortsetter Lunøe.

Stor interesse i markedet for byggene

Vi har fokusert på kvalitet og bærekraft gjennom hele utviklings- og byggeprosessen, og kontorbygget er BREEAM-NOR-sertifisert. Vår erfaring er at svært mange investorer, både norske og internasjonale, ser på slike bygg som interessante objekter. Nå som vi er i mål med å utvikle og ferdigstille de to byggene, vurderer vi, i tråd med vår strategi, å la andre overta som eier.

Med vår unike tomtebank er vi en av Norges største eiendomsutviklere. Vi har som strategi å utvikle og oppføre næringsbygg og boliger ved knutepunkt i byer og tettsteder. Hensikten er å selge de ferdigutviklede eiendommene på riktig markedsmessig tidspunkt, og slik generere utbytte til Bane NOR.

Dette er første gang vi selger et hotell, men vi har tidligere solgt flere egenoppførte og profilerte kontorbygg på knutepunkt, blant annet tre kontorbygg i Schweigaards gate ved Oslo S og ett i Zander Kaas gate rett ved Bergen stasjon.

 

Drammen stasjon Business Centre (DBC)

Det nye, moderne kontorbygget er på 13.000 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer. Bygget er fleksibelt, universelt utformet og egnet for flere leietakere. Det har en rekke felles-fasiliteter, som f.eks. resepsjon, møtesenter, treningsrom med dusj- og garderobefasiliteter og sykkel- og bilparkering. På gateplan er det bedriftsrestaurant, samt en kaffebar som er åpen for publikum. På taket er det anlagt en solrik takterrasse med flott utsikt til elven. Kontorbygget er fullt utleid. De største leietakerne er Statens vegvesen, Fylkesmannen i Oslo og Viken, KPMG og Evolve Business Space.

Kontorbygget er BREEAM-NOR-sertifisert i klassen «Very good», har passivhusstandard og er klassifisert i energiklasse A.

– Når det gjelder kontorbygget Drammen Business Center, har vi inngått budaksept med kjøper og det pågår due dilligence-prosess med inngåelse av endelig kjøpsavtale om noen uker. Jeg anser at kontoreiendommen fortsatt er attraktivt med god plassering på et knutepunkt. Det er solide, overveiende offentlige leietakere, og med redusert bankrente tenker jeg at situasjonen framstår fortsatt som god for kjøper, om ikke enda bedre i nåværende situasjon. Selv om kjøper har styreforbehold fram til endelig kjøpsavtale, så har jeg stor tro på at dette salget går som planlagt, sier Lunøe.